METHODE

Ik maak gebruik van gespreksvoering, cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, ervaringsgerichte therapie en mindfulness. We gaan niet alleen praten, maar ook doen. Zo doe je nieuwe ervaringen op en kom je terug in je lichaam. We oefenen samen zodat jij het daarna alleen kunt.

werkwijze

Na de aanmelding maken we een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek (30 minuten). Hierin bespreken we welke problemen je ervaart en hoe ik je daarbij kan helpen.
Ik bekijk per persoon wat wenselijk en wat nodig is.

OFFLINE VS ONLINE
Ik werk zowel online als offline in de praktijk.
Samenwerken met jongeren (12 en met 18 jaar) doe ik voornamelijk in de praktijk.
Voor (jong-)volwassenen kan dit in de praktijk, op afstand of een combinatie van beide.

Een voordeel van online is dat het kan vanuit je eigen huis, waar je ook ter wereld woont. Dit kan voordelig zijn bij een vol weekprogramma of wanneer het fysiek niet haalbaar voor je is. Soms vindt men het ook prettiger om thuis in hun eigen veilige omgeving te zitten.
Een voordeel van offline is dat we fysiek bij elkaar zitten, dat we samen kunnen bewegen, dat je bijvoorbeeld niet wordt afgeleid door je eigen omgeving en dat ik met materialen kan werken.

Ook sta ik er voor open om in de buitenlucht coachingsgesprekken te voeren, bijv. tijdens een wandeling. Hoe fijn is het om persoonlijke ontwikkeling en lichaamsbeweging te combineren ;-)

KINDEREN EN JONGEREN (t/m 18 jaar)
Na het kennismakingsgesprek vindt er altijd eerst een intake gesprek in de praktijk plaats met beide ouders en het kind/jongere.