9- weekse Mindfulness cursus voor kinderen én ouders

Mindfulness is de Engelse vertaling van het Pali-woord sati, de taal van de oudste Boeddhistische teksten. Sati betekent: alert aanwezig zijn in het hier en nu. En dat is precies wat we doen en leren in de workshop ‘mindfulness voor kinderen’. Door middel van luister-, aandacht- en yoga oefeningen gaan we op speelse wijze kennis maken met mindful aanwezig zijn.

De kinderen die opgroeien in de huidige tijd worden de hele dag door blootgesteld aan vele prikkels. Zo is er druk vanuit school om te presteren, sociale druk, veel buitenschoolse activiteiten en niet te vergeten alle prikkels die uitgaan van de zogenoemde schermpjes. Niet gek dus dat veel kinderen overprikkeld raken en dit o.a. uiten in gedragsproblemen, (in)slaapproblemen en sociaal emotionele problemen.

Door middel van mindfulness leren ze de rust en de ruimte in zichzelf weer (her)ontdekken. Ze leren om een accepterende, vriendelijke houding aan te nemen tegenover alle ervaringen die zich voordoen. Door deze bewustwording kunnen patronen veranderd worden, de automatische piloot wordt stopgezet en er kunnen betere keuzes gemaakt worden.

Omdat ouders een hele belangrijke rol spelen in het leven van kinderen, betrekken we ze graag bij de workshop. Samen worden oefeningen gedaan die thuis herhaald kunnen worden en bovendien krijgt iedereen een audiobestand voor thuis.

De cursus is voor kinderen waarbij ouder(s) en/of verzorger(s) het laatste kwartier mogen aanschuiven. In dit laatste kwartier worden de belangrijkste lessen herhaald van die dag en wordt de oefening voor thuis nogmaals herhaald.

Informatie cursus

Locatie: Yogacentrum Het Leidse Hout
Groene Maredijk 100
Leiden (parkeren gratis)
Leeftijd:         8 t/m 12 jaar
Groepsgrootte:   max. 8 kinderen (vol = vol)
Tijd:              vrijdagmiddag van 15:30-16:45uur
Prijs:                 €245,- per kind, incl. werkmap en audio bestanden

Datum ouderbijeenkomst:
vrijdag 27 september 2019 (uitleg over de cursus)

Data kindbijeenkomsten:
vrijdag 1 oktober 2019
vrijdag 8 oktober 2019
vrijdag 15 oktober 2019
vrijdag 29 oktober 2019
vrijdag 5 november 2019
vrijdag 12 november 2019
vrijdag 19 november 2019
vrijdag 26 november 2019

Heb je VRAGEN?

Neem dan contact op via E-mail, of (info@bijsimoon.nl), bel (06 53659537

Of lees de veelgestelde vragen hieronder.Veel gestelde vragen

Wat gaat mijn kind doen?

We gaan diverse oefeningen doen die te maken hebben met mindfulness. Zo gaan we ontdekken dat je met behulp van je zintuigen in het hier en nu kunt komen. We maken een reis door het lichaam waar de emoties zich bevinden. De oefeningen die we doen zijn op spelende wijze en ervaringsgericht.

Wat gaan we doen als ik als ouder aansluit?

Het laatste kwartier kan de ouder aansluiten. Dan herhalen we de belangrijkste lessen van die dag en doen we gezamenlijk een laatste oefening.

Is het geschikt voor alle kinderen?

Ja, mindfulness is geschikt voor alle kinderen. Ingrid & Simone hebben ervaring in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Mocht je specifieke vragen hebben over je kind dan kun je het beste contact opnemen. Bij de aanmelding horen we graag of er bijzonderheden zijn, zodat we hem/haar zo goed mogelijk kunnen begeleiden.

Mag het laatste kwartier het broertje/zusje ook aansluiten?

In principe vinden we dat geen probleem. We horen dat graag bij de aanmelding.

Is de prijs voor enkel het kind?

De prijs is voor zowel het kind als de ouder samen.